Podróże z espresso 196: Brazylia Rainha (Audun Coffee, Bydgoszcz)

audun_brazylka

 

Hej! Dziś znowu wsiadamy w TLK Staszic i jedziemy po kawę do Bydgoszczy. To pewnie będzie u nas ostatni wypał od mistrza świata Auduna w tym roku.

Naturalna obróbka z Minas Gerais, w odróżnieniu od naszego pulpeta w drugim młynku, daje o wiele cięższe body i aromaty różnych proporcji czekolady i kwiatu soli morskiej. Konrad wspominał też o skojarzeniach z dymem wędzarniczym (ale bez mięsa) oraz o daleko idących porównaniach do ludzi świata sportu, które niestety nie zostały zapisane i przepadły na zawsze. Kawę polecamy na problemy z lekkością życia.

P.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s