Nowy Myk Myk – prace trwają

Hej, trwają prace nad nowym Myk Myk Blendem, roboczo nazwanym Myk Myk 2:)))

Pijemy trzeci piec i wciąż szukamy. Na razie skład był ten sam, zmienialiśmy tylko stopień palenia. W tym momencie są jeszcze trzy kilogramy tego ciemniejszego. Wg mnie – zbyt ciemnego, ale miłośnikom zdecydowanych, czekoladowo-marcepanowo-fistaszkowych smaków podeszło.

Więc w tej chwili skład przestawia się:

– 50 % – Kostaryka Terrazu, Finca Vendaval, Los Angeles Micro Mill (rodzina Calderon Castillo). Myta, red catuai.

– 50 % – Gwatemala Santa Clara de la Laguna, Atitlan. Ta kawa pochodzi ze 130-osobowej spółdzielni Asuvim, więc jest miks przebojów: bourbon, typica i caturra. Myta.

Do nowego pieca dojdzie 20 % Etiopii Hafursa.

Bądźcie czujni! Dzielcie się przemyśleniami.

13652-6129-3

Na zdjęciu: widok z patia na jezioro Atitlan, Gwatemala. Fot. Cafe Imports

K

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s