Podróże z espresso 176: Kostaryka Las Lajas Alma Negra (CP)

IMG_6807

Hej, dzisiaj kawa od Coffee Proficiency (repr. Częstochowa/Kamyk/Kraków) z ich serii Single Origin Espresso.

To taka trochę musztarda po obiedzie, bo zostały ostatnie ziarenka, ale będzie więcej:)

Producent: Oscar Chacon – Finca San Luis

Region: Sabanilla de Alajuela

Odmiany: Caturra i Catuai

Obróbka: natural!

Tym razem cupping notes od naszego baristy Kamila:

„Szot mało kwasowy, słodki, pełny, ale o lekkim body. Dominuje słodycz granatu i leśnych owoców. Długi, przyjemny after o nutach kakao i czerwonego słodkiego grejfruta”.

Patryk i Kwadrat też dają wysokie noty. Patryka „zaatakowała jeżyna, która jakby wypadła na mnie z lasu”. Kuba polubił „dzikie jagódki”.

K

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s