Podróże z espresso 146: Kofeina Blend by Coffee Proficiency

W żarna właśnie wrzuciliśmy kilogram ziaren z domowego blendu opolskiej Kofeiny. Palona przez Coffee Proficiency — od których mieliśmy swojego czasu dużo kaw z Gwatemali — mieszanka składa się w 60% z Gwatemali La Bolsa, 40% z Brazylii Pereira.

Espresso urzeka przede wszystkim krągłością i słodyczą. W odróżnieniu od ostatnich kwaskowatych skandynawskich podróży, tutaj wybieramy się do stonowanych Włoch. W aromacie głównie orzech, lekka czekolada, kwaskowatość suszonej śliwki, dużo słodyczy. Kawa ma solidną cielistość, na języku czujemy konsystencję kremu orzechowego i startych moreli.

Miła odmiana od ostatnich trendów. Klasyk w pozytywnym znaczeniu!
P.

PS. Na zdjęciu widać też kolejne podróże z fryzurą. Konrad prosił, żeby wspomnieć.

Podróże z espresso: Kofeina Blend

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s