Podróże z espresso 116 – Ethiopia Wato – Solberg & Hansen.

Tym razem *Wycieczkę* zasponsorował Pablo Chinsky i właśnie on używał tego singla na Mistrzostwach Polski Baristów – co prawda do cappuccino i drinka dowolnego, ale jako espresso ta kawa jest naprawdę zacna!

Po opisie możemy się spodziewać smaku dojrzałych ananasów i marcepanu – tego pierwszego niestety nie doświadczyliśmy, ale drugie – owszem! Bardzo dobre espresso – pełne body, dla mnie w smaku przede wszystkim jagody i wiśnie no i marcepanowy koniec.

Z ciekawostek możecie sobie sprawdzić, jak opisał ją jako kawę z filtra Błażej Walczykiewicz – wicemistrz Cup Tastingu 2010, Coffee Hero i Judge! Jeśli jeszcze nie byliście na jego blogu – nadróbcie to!

B.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s